منیژه حكمت در گفت و گو با فاما كیش:
استقبال مردم بندرعباس از بندر بند
به گزارش فاما کیش هرمزگان منیژه حکمت با اشاره به این که استقبال خوبی از فیلم ˮبندر بندˮ در بندرعباس صورت گرفت، اظهار داشت: ما در این فیلم کوشیدیم با نوعی فیلم سازی کم هزینه با زیرساخت های اجتماعی و گروهی کوچک راه خودرا پیدا نماییم تا درون غارهای خود خفه نشویم، بمانیم و جریان سازی نماییم.
فیلم سینمایی "بندر بند"، ساخته منیژه حکمت، شب گذشته (۱۷ آذر)، در ۳ سانس و با حضور عوامل فیلم و تعدادی از چهره های فرهنگی هنری هرمزگان در سینما ستاره شهر بندرعباس اکران شد. در هر ۳ سانس پیش از نمایش، عوامل فیلم به روی صحنه آمدند و "رضا کولغانی" خواننده هرمزگانی که در بین نسل جوان علاقمند به موسیقی بعنوان خواننده گروه موسیقی داماهی شناخته می شود نیز یکی از آهنگ های این فیلم را اجرا کرد.
فیلم بندر بند به کارگردانی منیژه حکمت، درباره و در کشاکش سیل سال ۹۸ در جنوب ایران ساخته شده است.
منیژه حکمت قبل از نمایش "بندر بند" در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: من برای فیلم بندر بند، طرحی از بانوانی داشتم که از شهرهای دور به کافه های کوچک تهران می آمدند و آواز می خواندند و درحال تحقیق بر روی این طرح بودم و وقتی سیل سال ۹۸ در جنوب ایران اتفاق افتاد، این مساله را در دل قصه آوردم.
وی ضمن اشاره به این که این فیلم یک درام سینمایی است اما وقتی کار در بستر رئال شکل می گیرد شاهد رگه هایی از مستند نیز خواهیم بود، اضافه کرد: چندین سال است که هزینه ها و پول های عجیب و غریبی وارد سینما شده که مشکلات عدیده ای برای هنر و اندیشه به وجود آورده و مرجعیت از هنر گرفته شده است. بندر بند در مقابل با این نوع تفکر شکل گرفته تا با نوعی فیلم سازی ارزان و کم هزینه با زیرساخت های اجتماعی و گروهی کوچک راه خویش را پیدا نماییم و درون غارهای خود خفه نشویم، بمانیم و جریان سازی نماییم.
این کارگردان سینما ضمن قدردانی از مردم بندرعباس که با شور و شوق برای تماشای فیلم بندر بند آمدند، در مورد احساسش نسبت به حضور در بندرعباس، اظهار داشت: آخرین بار ۲۰ سال پیش به بندرعباس آمده بودم و وقتی امروز از خیابان های این شهر گذر می کردم، احساس غریبگی نمی کردم. احساس می کنم بندرعباس و شهرهای جنوبی شهر خودم هستند. خوشبختانه استقبال خوبی نیز از اکران فیلم صورت گرفت.
رضا کولغانی نیز در گفتگو با ایسنا، بیان نمود: وقتی با پیشنهاد خانم حکمت مواجه شدم و شرایط پیچیده سیل را دیدم، احساس کردم کار سختی است اما من به کارهای پارتیزانی که شکل تیمی دارند علاقه بیشتری دارم. وقتی سینمای بدنه شکل می گیرد و سرمایه های عجیب و غریب وارد می شود طبیعتاً کار راحتتر پیش می رود اما در کارهای پارتیزانی به علت تعداد کم عوامل، همه کارها تقسیم می شود.
وی افزود: تمامی عوامل فیلم بندر بند چندوجهی بودند و اگر این گونه نبود این کار شکل نمی گرفت. در این گونه پروژه ها همه باید چندوجهی و بال یکدیگر باشند. به قول خانم حکمت ما جزایر کوچکی هستیم که اگر از هم دور باشیم زیر آب می رویم اما وقتی به هم وصل باشیم یک سرزمین گسترده می سازیم که روی آن می شود، زندگی و فرهنگ و عشق ساخت.
این خواننده و بازیگر هرمزگانی اظهار نمود: بازیگری از گذشته همراه من بوده اما در این فیلم برای نخستین بار نقش اول را به عهده داشتم. من خویش را معطوف به این نکردم که حتما موزیسین یا بازیگر هستم و هر کاری بتواند چیزی به من اضافه کند و نیرویی به من بدهد که بتوانم کار جدیدی انجام دهم از آن استقبال می کنم. چه این کار تجسمی، موسیقی، نقاشی، بازیگری، تئاتر یا سینما باشد برایم فرقی نمی کند.
کولغانی اضافه کرد: مطمئناً بندرعباس، شیراز و بوشهر بهتریم شهرهایی بوده اند که در آنها اجرا کرده ام. من امیدوارم گوش موسیقیایی و فرهنگ موسیقی مردم شهرم به دهه ۸۰ بازگردد. در آن زمان فستیوال های کوچکی در بندرعباس برگزار می شد و پنج شنبه ها و جمعه ها افراد مختلفی اجرا می کردند و از دل این فستیوال های کوچک، افراد بزرگی چون فاضل پیش، هادی آرمین، محسن آزادبخش، ابراهیم علوی و... عرضه شدند.
وی افزود: از وقتی موزیک مارکتینگ پایش را به بندرعباس باز و سالن ها را پر کرد و گوش موسیقیایی مردم را تغییر داد، دیگر با شهری که مردمش موسیقی را خوب می شناسند مواجه نیستیم. ما در موسیقی بخصوص از استانهای هم جوارمان عقب افتاده ایم. در استانهای همسایه مان موزیسین ها با سرعت بالایی درحال پیش روی هستند و مخاطبان آشنا با موسیقی بسیاری دارند.
این خواننده و بازیگر هرمزگانی افزود: امروز می بینیم که مخاطب موسیقی خوب در بندرعباس از ۷۰۰ و نهایتا هزار و ۴۰۰ نفر پیش روی نمی کند اما وقتی یک خواننده پاپ به بندرعباس می آید ۶ سانس پر می کند و این به این مفهوم است که گوش موسیقیایی این شهر به هم ریخته و خوراک خوبی به آن نرسیده است. ما سال هاست استعداد درجه یکی در موسیقی، سینما، ترانه نداشته ایم و درجا زدیم.
کولغانی اضافه کرد: ما نشسته ایم و به گذشته نگاه می نماییم که نصرک، علیخان، منصفی و فاطمه رضایی ها را داشته ایم. همین که احساس می نماییم پشتمان پر است ما را از تولید کارهای جدید و صحبت کردن در مورد کوچه و بازار امروز عقب افتاده ایم. امیدوارم دست به دست هم دهیم تا باز هم آن فضا در بندرعباس ایجاد شود و فستیوال های کوچک شکل بگیرد و از فضای موسیقی و سینمای بدنه فاصله بگیریم. افراد انگیزه بگیرند که با پول کم، کارهای بزرگ انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: امروز در هنر پول مساله نیست. گاهی پول هایی وارد هنر می شود که نمی دانی از کجا آمده و به کجا می رود اما گاهی می بینی کاری شکل می گیرد که پولی در آن نیست اما تا ابد می تواند تأثیرات مثبتی در جامعه بگذارد.
به گزارش فاما کیش به نقل از ایسنا، رضا کولغانی که در بین نسل جوان علاقمند به موسیقی بعنوان خواننده گروه موسیقی داماهی شناخته می شود، در فیلم "بندر بند" در نقش یکی از اعضای گروه موسیقی با نام "بندربند" بازی می کند. فزونی تصویر شخصیت "نوید" با بازی رضا کولغانی را در حالی به تصویر کشیده است که درحال نواختن گیتار است، گیتاری که در روند فیلم نقش مهمی را ایفا می کند و "نوید" مدام از او بعنوان یک دوست مهم یاد می کند. دوستی که گویی حتی نقش ناجی را برای "نوید" بازی می کند و انگار همه مشکلات را حل خواهد نمود.
رضا کولغانی، امیرحسین طاهری، مهلا موسوی و پگاه آهنگرانی بازیگران این فیلم هستند. جایزه بهترین فیلم جشنواره کلکته و جایزه نتپک جشنواره فیلمهای کوهستانی اولجو همچون افتخارات "بندر بند" است که تابحال در بیشتر از سی رویداد سینمایی ازجمله جشنواره های تورنتو، زوریخ، میل ولی، هاینان و…به نمایش درآمده است. همینطور پخش بین المللی این فیلم سینمایی بر عهده شرکت ایریماژ است.
در خلاصه داستان "بندر بند" آمده است: «یک بند کوچک موسیقی از شهرستان های دور جنوب ایران قصد دارند پس از مدت ها در یک کافی شاپ در تهران وارد یک رقابت غیررسمی شوند. مهلا به همراه سایر اعضای بندر بند، همسرش و یکی از نزدیک ترین دوستانشان سفر خویش را از یک استان جنوبی به تهران شروع می کنند، آن هم درست زمانی که همه داشته های خویش را در سیل از دست داده اند…»
منبع: famakish.ir
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب