یک سال غرفه رایگان در بازار ماهی فروشان برای دست فروشان خارج از بازار
به گزارش فاما کیش، بامداد ساحل نوشت: با پیگیری های انجام شده درباب گلایه از وضعیت آلودگی، حضور حیوانات موذی و بوی نامطبوع بازار ماهی فروشان بندرعباس که بارها از طرف شهروندان و غرفه داران گزارش شده؛ گفتگویی با «عادل فخاریان» مدیرعامل «سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری بندرعباس» داشتیم؛ وی معتقد می باشد که ادغام قسمت فروش ماهی با تمیز کاری یا به اصطلاح پاک کردن ماهی موجب این آلودگی ها و انتشار بوی بد شده است.
در این جهت او از تفکیک این واحدهای فروش و میگو پاک کنی به بخش های جداگانه آگاهی داد و اضافه کرد: به مدت یک سال غرفه های رایگان به دستفروشان ماهی و میگو در بندرعباس اختصاص داده می شود و در عرصه بهداشت و حذف حیوانات موذی سالن قراردادهای جدیدی بسته شده است.
حذف دلالان ماهی و تعویض ماشین جمع آوری پسماند در بازار ماهی فروشان
عادل فخاریان در عرصه بهداشت سالن ماهی فروشان بندرعباس اظهار داشت: « با رایزنی های انجام شده پیمانکار بازار را عوض کردیم و بطور موقت مسئولیت آنجا را به تعاونی ماهی فروشان «پشت شهر» واگذار کرده ایم. از زمانی که این جایگزینی انجام شده دستورالعمل هایی برای خدمات رسانی بهتر به شهروندان در دستور کار قرار گرفته همچون این که قسمت ماهی پاک کنی و میگو پاک کنی از بخش فروش ماهی جدا شده است. قبلاً قسمت ماهی پاک کنی و فروش باهم بود و این یکی از دلایلی بود که موجب ایجاد بوی بد و نارضایتی غرفه داران و شهروندان می شد و هم اکنون این بخش جدا شده و به قسمت ماهی پاک کنی منتقل شده اند.
هرچند این قسمت از قبل وجود داشت؛ اما بنا به مشکلاتی چون نبود تهویه مناسب و بی نظمی هایی که وجود داشت ماهی پاک کن ها حاضر به استفاده از آن قسمت نبودند؛ هم اکنون سیستم تهویه مناسب نصب شده و این افراد ملزم شده اند که در قسمت مشخص شده کار کنند و هیچ ماهی یا میگو پاک کنی در محیط بازار وجود ندارد. همین طور کوشیدیم دلال هایی که در این بازار کار می کردند را نیز حذف کنیم؛ قبل تر وقتی افرادی وارد بازار می شدند این دلالان مشتریان را به غرفه های مورد نظر برای خرید هدایت می کردند؛ حالا این افراد اجازه تردد در محیط بازار را ندارند».
ایشان سپس اظهار داشت: «برای تمام ماهی پاک کن ها لباس مخصوص و چکمه مناسب تهیه شده همین طور برای ماهی فروشان در غرفه های بازار ماهی فروشان لباس فرم مجزایی طراحی شده و به زودی لباس مخصوص به خودرا خواهند داشت. قبلاً مکانی در پشت بازار برای جمع آوری پسماند، وجود داشت که ضایعات ماهی را جمع آوری می کرد. هم اکنون آن قسمت بطور مرتب کارواش می شود، ماشین جمع آوری پسماند که توسط پیمانکار قبلی مورد استفاده قرار می گرفت از نظر بهداشتی مورد تأیید نبود که آنرا تعویض کردیم و الان خون آبه ها بطور کامل وارد فاضلاب می شود».
اجرای عملیات حذف حیوانات موذی و بهسازی تهویه سالن
فخاریان درباب وجود حیوانات موذی و بهداشت فضای بازار اظهار داشت: «قراردادی با یک شرکت سم پاشی و طعمه گذاری انجام شده که بصورت چند مرحله ای صورت خواهد گرفت. که البته فاز یک و دو آن انجام شده؛ تمامی لوله های آبی که در بازار انشعاب دارند با توری پوشیده و مسدود شدند و امکان ورود حیوانات موذی از این قسمت وجود ندارد. بطور کلی در بحث بهداشت محیط بازار هرشب هم فضای ماهی پاک کن و هم غرفه های فروش ماهی بطور مدام نظافت می شود».
وی درباب تهویه هوای داخل بازار نیز اظهار داشت: «تعداد ۱۴ کولر باید در محوطهٔ بازار وجود داشته باشد؛ اما هم اکنون فقط ۹ کولر نصب شده که باید این تعداد افزایش یابد.
ما هم اکنون در تلاش هستیم که سرمایه گذار را متعهد نماییم که این نقصها را رفع کند؛ چونکه هنوز شهرداری بطور کامل این بازار را از سرمایه گذار به سبب این نقص ها تحویل نگرفته است. درحال حاضر بطور رندوم سیستم های تهویه را با شیفت بندی مدیریت می کنیم».
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری اظهار داشت: «بوی بد بازار به سبب عدم نظافت مرتب محوطه و فضای ماهی پاک کنی است که هم اکنون بطور مرتب نظافت می شود و بوی بد را تا حدودی کم شده است. ما در صدد توسعه خدمات در بازار هستیم و با صحبت هایی که با بخش خصوصی داشته ایم خدماتی بیشتری به مرور زمان صورت خواهد گرفت. خدماتی چون فروش ماهی، میگو و محصولات دریایی بصورت اینترنتی فراهم شده، دفتری برای ارسال مستقیم بار بصورت هوایی وجود دارد و با ماشین مخصوص برای ارسال به سراسر کشور، منتقل می شود».
ساماندهی دستفروشان ماهی با کمک دیگر نهادها
وی درباب دستفروشان روبه روی بازار ماهی فروشان نیز اظهار داشت: «شهرداری با همکاری دادستانی به وضعیت نابه سامان این دستفروشان ورود کرده؛ اما برای ساماندهی و جمع آوری آنها باید تمام دستگاه های ذی ربط چون استانداری، نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی، فرمانداری، استانداری و بهداشت، ورود کند تا بتوانیم دست فروشان را از این مکان جمع آوری کنیم».
فخاریان در آخر تاکید کرد: «سازمان میادین به عنوان متولی و ساماندهی این مکان حاضر است بصورت رایگان و یک ساله، غرفهٔ داخل بازار ماهی فروشان را در اختیار این افراد قرار دهد و هزینه شارژ ۹۰۰ هزار تومانی از این افراد گرفته می شود و هیچ هزینه ای بابت اجاره غرفه از آنها دریافت نمی شود.
سازمان میادین این آمادگی را اعلام می کند و از شهروندان می خواهد برای ساماندهی این مکان از این امتیاز بهره گیرند. از شهروندان نیز می خواهیم از این مکان به سبب عدم رعایت موارد بهداشتی خرید نکنند تا افراد ساکن در آن مکان با ما همکاری لازم را داشته باشند».
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب