نوای خوش عود در مهد بربط کشور طنین انداز شد


نوای خوش عود در مهد بربط کشور طنین انداز شد به گزارش فاما کیش، بامداد ساحل نوشت: اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم با معرفی هنرمندان برگزیده پایان یافت.


این جشنواره در دو بخش موسیقی دستگاهی و نواحی و در رده های سنی زیر ۱۸سال و بزرگسال طی روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم و آیین اختتامیه این جشنواره ۱۹اسفندماه در قلعه پرتغالی های جزیره انجام شد.
در بخش جوان موسیقی نواحی ضیا بحری، میلاد مقاتلی مطلق و متین علیزاده اول تا سوم شدند. در بخش بزرگسال موسیقی نواحی نیز رضا ترک نشین، پیرش مراد گورانی و سامانه رازقی مقام اول تا سوم را کسب کردند و از امیررضا صبیانی تقدیر گردید. در بخش جوان موسیقی دستگاهی اشکان نایبی، رحمان مؤمنی و محمد سام کیانی در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند و ثمین محمدی شایسته تقدیر گردید. در بخش بزرگسال موسیقی دستگاهی هیات داوران هیچ کس را شایسته مقام اول ندانستند و مهرداد میرزاپور به عنوان نفر دوم و محمدرضا حسن خانی به عنوان نفر سوم برگزیده شدند.

۳۶هنرمند عودنواز در قشم گردهم آمدند
فراخوان اولین جشنواره ملی عودنوازی قشم به دبیری ارسلان کامکار در امتداد ایجاد زمینه کارهای هنری در عرصه عودنوازی و ارتقای سطح فرهنگی در رابطه با موسیقی منطقه باتوجه به فرهنگ موسیقایی خلیج فارس و رواج ساز عود (بربط) در زندگی اقوام ساکن در سواحل جنوبی ایران، چهارم دی ماه امسال در دو رده سنی جوان (تا ۱۸ سال/ متولدین ۱۳۸۴ و بعد از آن) و بزرگسال (متولدین ۱۳۸۳ و قبل آن) در دو بخش دستگاهی و نواحی، در مقیاس ملی (سراسر کشور) بصورت رقابتی و در دو مرحله منتشر گردید. با پایان مهلت فراخوان، ۱۳۷ نفر، ۱۵۷ اثر را به دبیرخانه ارسال کردند که از بین آثار ارسالی، ۳۶ هنرمند به مرحله نهایی راه پیدا کردند.
از بین آثار ارسالی، ۳۶ هنرمند به مرحله نهایی راه پیدا کردند که اجراهای آنان با حضور ۱۱ داور؛ احمد بیت سیاح، نوشین پاسدار، محمد پیری، سید فوادالدین توحیدی، حمید حاصلی، علی رادمهر، نجمه صغیر، شهرام غلامی، محمد فیروزی، مرتضی کریمی و مجید ناظم پور ۱۶ و ۱۷ اسفندماه در تالار آیینه جزیره قشم داوری شد.

موسیقی؛ راهی برای تعاملات میان فرهنگی
«ادریس راموز» معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در حاشیه این جشنواره اظهار داشت: ساز عود، سال قبل در یونسکو به نام ایران و سوریه ثبت جهانی شد و وظیفه ما ایجاب می کند که اقدامات لازم را در امتداد حفاظت و حراست از این میراث ناملموس انجام دهیم. وی ادامه داد: بعد از ثبت جهانی عود نیز اتفاقات خوبی ازسوی هنرمندان هرمزگانی رقم خورد و جشنواره های مختلفی برگزار گردید، پژوهش هایی در این رابطه صورت گرفت و همین طور مستندی پژوهشی درمورد ساز عود توسط هنرمندان هرمزگانی ساخته شد. راموز اظهار داشت: در نخستین دوره جشنواره ملی عودنوازی هستیم و استعدادهای خوبی را در این جشنواره دیدیم. وی افزود: این که هنرمندان برگزاری چنین جشنواره هایی را ببینند و بدانند که برای حفظ این ساز باارزش تلاش می شود، برای آنها حس تعلقی به وجود می آورد. معاون فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم با اعلان اینکه موسیقی جزو لاینفک فرهنگ ایرانی است و در زندگی ما جاری و ساری است، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم در سال های آتی به سمت بین المللی شدن حرکت نماییم. راموز اظهار داشت: برگزاری این جشنواره ذره ای ست از فرهنگ زیبا و گرانبهای خلیج فارس که در این خطه لایه لایه تمدن وجود دارد. وی با اعلان اینکه کوشیدیم لایه های جذابی که در حوزه موسیقی وجود دارد را بیشتر نمایان نماییم، اظهار داشت: هنر و موسیقی ابزار بسیار خوبی برای تبادلات میان فرهنگی است.


1402/12/26
13:21:17
5.0 / 5
284
تگهای خبر: ابزار , جزیره قشم , خلیج فارس , ساحل
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش