آمار بالای غرق شدگی در هرمزگان


آمار بالای غرق شدگی در هرمزگان فاما کیش: بعدازظهر است، عده ای از شهروندان در این هوای گرم تابستانی مشغول قدم زدن در ساحل  هستند و عده ای در دریا مشغول آب تنی. باد نسبتاً گرمی درحال وزش است. ناگهان صدای فریادِ نوجوانی، آنها را به یک نقطه خیره می کند، او در امواج دریا غوطه ور شده. سینا 12ساله برای نجات جان خود تقلا می کند، اما امواج این اجازه را به وی نمی دهد تا آنکه غرق می شود.



صبح ساحل نوشت: پیکر بی جان این پسر مسافر جلوی چشمان بهت زده پدر و مادرش از آب خارج می شود... این تراژدی مرگبار در فصول تابستان در کمین "سیناهای" بسیاری است که به دلیل عدم آشنایی با شنا و عدم توجه به هشدارهای هواشناسی و فرار از گرما، به دریا، رودخانه، استخرها و... می زنند و این تنی به آب زدن می تواند مصادف با مرگشان باشد. همه ساله و با شروع فصل گرما شروع شدن روزهای تعطیل و اوقات فراغت، آمار تلفات غرق شدگی نیز در کشور افزایش خواهد یافت و تعداد بیشتری از هم وطنان به علت بی احتیاطی و یا عدم مهارت در شنا کردن جان خودرا از دست می دهند تا یک روز شاد و مفرح به تلخ ترین روز خانواده منجر شود. برمبنای آمار سازمان اورژانس کشور ۶۶۷ مورد غرق شدگی از شروع سال تا ۵ مرداد ۱۴۰۳ در کشور به ثبت رسیده است که استانهای فارس، بوشهر، مازندران و هرمزگان بیشترین موارد غرق شدگی در کشور را ثبت کرده است. دکتر حسین قاسمی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان در گفتگو با بامداد ساحل اعلام نمود: از فروردین تا ۹ مردادماه امسال، ۹۷ مورد غرق شدگی به اورژانس اعلام شده است که به ۷۹مصدوم خدمات رسانی شد و ۶ نفر در این حوادث فوت شدند. بگفته وی بیشترین آمار غرق شدگی امسال در جزیره کیش با ۲۲ مورد، بندرعباس با ۱۹ مورد، بندرلنگه و قشم با ۱۴ مورد به ثبت رسیده است. میانگین سنین غرق شدگان از اول سال تا حالا ۱۶ سال است. ۶۱ نفر غرق شدگان مرد و ۱۸ نفر آنها زن بودند.


مرگ تلخ ۲۸۳ غرق شده
به استناد آمار سازمان پزشکی قانونی کشور، ۲۸۳ نفر بر اثر غرق شدگی در سه ماه نخست امسال جان سپردند که در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۱.۱ درصد رشد داشته شده است.

در فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آمار مرگ و میرهای ناشی از غرق شدگی در دریا با ثبت ۲۱ نفر، نسبت به زمان مشابه سال قبل ۴۳.۲ درصد کاسته شده است. این جانباختگان در محل های ایمن سازی نشده جان خودرا از دست داده اند و در محدوده های مجاز هیچ موردی از غرق شدگی در دریا به ثبت نرسیده است. علاوه بر دریا، تعداد تلفات غرق شدگی در استخرهای شنا و کشاورزی نیز کاسته شده و در طول این مدت ۵۵ نفر در استخرهای کشاورزی و ۲۲ نفر در استخرهای شنا جان خودرا از دست داده اند.


جان باختن ۹۳ نفر در رودخانه ها
آمار تلفات غرق شدگی رودخانه که همیشه در صدر آمار فوت شدگان غرق شدگی قرار دارد، در سه ماهه نخست امسال با ۹۳ نفر فوتی نیز بیشترین میزان تلفات را داشته که در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۲۷.۴ درصد بیشتر شده است. بیشترین تعداد فوت شدگان غرق شدگی در این بازه زمانی به ترتیب مربوط به استانهای فارس(۳۳ فوتی)، خوزستان (۳۰ فوتی) و اصفهان (۲۳ فوتی) بوده است.




فوت ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی در تابستان سال گذشته
سازمان پزشکی قانونی کشور گزارش داد که در تابستان سال قبل آمار تلفات غرق شدگی با کاهش قابل توجهی روبرو بود. در این فصل ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی فوت کردند. این رقم در مقایسه با تابستان سال پیش از آنکه تعداد تلفات غرق شدگی ۵۵۶ نفر بود، ۲۹.۱ درصد کاسته شده است. در سال ۱۴۰۲ نیز همچون سالهای قبل از آن، بیشترین آمار تلفات غرق شدگی مربوط به رودخانه ها بوده است. در این سال ۲۸۲ نفر در روخانه ها جان خودرا از دست داده اند که در مقایسه با سال پیش از آن ۶.۹ درصد کاسته شده است. بعد از رودخانه ها، استخرهای کشاورزی دارای بیشترین تعداد تلفات غرق شدگی است. در سالهای اخیر با رشد تلفات در استخرهای کشاورزی مواجه هستیم که دلیل عمده آن حفر نابجا و غیرکارشناسی و البته غیرقانونی این استخرهاست. پارسال ۲۱۴ نفر از هموطنان در استخرهای کشاورزی جان خودرا از دست داده اند که این آمار در مقایسه با سال پیش از آن ۲۸.۱ درصد بیشتر شده است. این در شرایطی است که مطابق آمارهای موجود در سه ماهه نخست امسال نیز رودخانه ها و استخرهای کشاورزی در مقایسه با دیگر محلهای آبی همچنان بیشترین میزان تلفات غرق شدگی را به خود اختصاص داده اند.


مرداد با بیشترین تلفات
در سال قبل بیشترین تعداد تلفات غرق شدگی در مرداد ماه با ۱۵۹ و کمترین آن با ۳۶ فوتی در بهمن ماه ثبت شده، بیشترین رشد آمار تلفات غرق شدگی نیز مربوط به دی ماه با ۶۹ فوتی و ۸۱.۶ درصد رشد آمار نسبت به دی ماه سال پیش از آنست. همین طور از آنجائیکه حدود ۲۱.۱ درصد از تلفات غرق شدگی سال ۱۴۰۲ مربوط به استخرهای کشاورزی است و رشد ۲۸.۱ درصدی نیز در مقایسه با سال پیش از آن داشته، رعایت اصول ایمنی و فنی و کارشناسی در این بخش لازم است تا به این واسطه میزان تلفات در این بخش کم شود.


بیشترین تعداد تلفات در مرداد ماه
در سال قبل بیشترین تعداد تلفات غرق شدگی در مرداد ماه با ۱۵۹ و کمترین آن با ۳۶ فوتی در بهمن ماه ثبت شده، بیشترین رشد آمار تلفات غرق شدگی نیز مربوط به دی ماه با ۶۹ فوتی و ۸۱.۶ درصد رشد آمار نسبت به دی ماه سال پیش از آنست. همین طور از آنجائیکه حدود ۲۱.۱ درصد از تلفات غرق شدگی سال ۱۴۰۲ مربوط به استخرهای کشاورزی است و رشد ۲۸.۱ درصدی نیز در مقایسه با سال پیش از آن داشته، رعایت اصول ایمنی و فنی و کارشناسی در این بخش لازم است تا به این واسطه میزان تلفات در این بخش کم شود.


هشدار
طبق آمارها، غرق شدگی در هرمزگان جزو سه علت اصلی سوانح منجر به مرگ کودکان زیر ۵ سال است. یک کودک خردسال می تواند در حوض و استخر، منابع آب طبیعی، سطل آب و یا حتی آب کم عمق تشت حمام هم غرق شود. شناسایی محل های پر خطر و حادثه خیز و نصب تابلوهای هشدار دهنده، تعیین مناطق مجاز جهت شنا و استقرار نجات غریق در آن مناطق و سایر مناطق تفریحی و همین طور آموزش به کودکان و خانواده های آنها می تواند تأثیر به سزایی در کاهش میزان غرق شدگی و فوت ناشی از آن داشته باشد. نصب و نوسازی علایم هشدار دهنده در مناطق حادثه خیز، حصار کشی، ایجاد ایستگاه امداد و نجات سیار در فصول شلوغ و در مناطق پر تردد آبی، آموزش به افراد محلی در مناطق حادثه خیز، اعلام پیامی به افراد در هنگام ورود به مناطق حادثه خیز، همچون مواردی پیش گیری از غرق شدگی است.

46


1403/05/11
13:48:45
5.0 / 5
265
تگهای خبر: آب , بندرعباس , بوشهر , جزیره كیش
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش