حراج یک کلاه خود باستانی
به گزارش فاما کیش، نوعی کلاه خود که نمونه سالمی از کلاخودهای «کورینیتی» (Corinthian) است که توسط خیلی از جنگجویان یونان باستان استفاده می شدند در لندن به مزایده گذاشته می شود.
به گزارش فاما کیش به نقل از ایسنا، کلاه خود نادر «کورینتی» (Corinthian) متعلق به یونان باستان مقرر است اواخر ماه جاری میلادی در لندن به حراج گذاشته شود. این کلاه خودها نماد سبک جنگی پیاده نظام یونان باستان بودند و به نمادهایی از دنیای باستان تبدیل گشته اند.
«لایوساینس» نوشت، حراجی «آپولو آرت» که این کلاه خویش را به مزایده می گذارد، اعلام نموده است این کلاه خود از جنس برنز ساخته شده و قدمت آن به فاصله سالهای ۵۰۰ تا ۴۵۰ قبل از میلاد بازمی گردد.
کلاه خودهایی که بیشتر صورت را می پوشانند و فقط شکافی برای چشم ها و دهان دارند، به کلاه خودهای «کورینتی» معروف هستند و نام خویش را از شهر «کورینت» در یونان باستان گرفته اند. این شهر به خاطر فرهنگ و جنگاوری اش شهرت داشت، اما هیچ مدرک روشنی وجود ندارد که این سبک کلاه خود واقعا در کورینت ابداع شده باشد. در واقع «آنتونی اسنودگراس» دیرینه شناس دانشگاه کمبریج، در کتاب خود با عنوان «سلاح ها و زره های یونانیان» (انتشارات دانشگاه جانز هاپکینز، ۱۹۹۸ میلادی) نوشته است که چنین کلاه خودهایی توسط جنگجویان خیلی از شهر های دیگر یونان باستان، همچون «اسپارت» استفاده می شدند.
«ایوان بونچف»، مدیر حراجی «آپولو آرت» در ایمیلی به «لایو ساینس» اظهار داشت: «این اثر یک کلاه خود برنزی نادر و به صورت استثنایی سالم از یونان باستان است که احتمالا با یک جنگجوی اسپارتی مرتبط می باشد و نگاهی به هنر و مهارت صنعتگران یونان باستان عرضه می دهد.»
کلاه خودهای کورینتی که بسیار سالم باقیمانده باشند، نادر هستند، اما بقایای آنها در خیلی از محوطه های دیرینه شناسی پیدا شده است.
انتظار می رود این کلاه خود بین ۷۲ هزار تا ۱۰۸ هزار دلار به فروش برسد. این اثر به نمایندگی از یک کلکسیونر خصوصی به حراج گذاشته شده است و طبق اطلاعیه ای در وبسایت حراج، سازمان «Art Loss Register» تأیید کرده است که این کلاه خود دزدیده شده یا مفقود نیست.
کلاه خودهای کورینتی تاریخ طولانی ای در جنگ های یونان داشتند. اسنودگراس در کتاب خود «زره و سلاح های اولیه یونانی» (انتشارات دانشگاه ادینبورگ، ۱۹۶۴ میلادی) نوشت که کلاه خودهایی با این سبک از قرن هفتم قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفتند و تولید آنها در یونان تا حداقل قرن چهارم قبل از میلاد ادامه یافت.
خیلی از این کلاه خودها با کاکل هایی از موی اسب تزیین می شدند و برخی هم بشکل نمادهای هندسی حکاکی یا نقاشی می شدند.
بعضی از نسخه های بعدی کلاه خودهای کورینتی دارای سوراخ هایی در دو طرف برای گوش ها بودند تا جنگجویانی که آنها را می پوشیدند بتوانند بهتر بشنوند. با این وجود، کلاه خودی که این ماه در لندن به فروش گذاشته می شود، فاقد این سوراخ های گوش است، اما دارای شکاف های متمایز برای چشم ها، محافظ بینی و شکاف دهان است که مشخصه کلاه خود کورینتی هستند.
کارشناسان اعتقاد دارند که کلاه خودهای کورینتی دید محیطی فردی را که از آن استفاده می کرد، محدود می کردند، اما این محدودیت امکان دارد در جنگ های «هوپلیتی» یونان باستان اهمیت چندانی نداشته باشد، چون که جنگجویان در یک صف منظم ایستاده و سپرها و نیزه های خویش را بسمت جلو نشانه می گرفتند.
منبع: فاما كیش
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب