زنگ خطر مبتلا شدن به سرخک در هرمزگان موج ابتلاها در کودکان زیر ۶ ماه است


زنگ خطر مبتلا شدن به سرخک در هرمزگان موج ابتلاها در کودکان زیر ۶ ماه است به گزارش فاما کیش، سرخک، یکی از مسری ترین بیماری های ویروسی شناخته شده است که به سادگی از راه تماس مستقیم و حتی ذرات معلق در هوا منتقل می شود و مردم و مسؤلان باید حواسشان به این مورد باشد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها - صمیم ارزانی: در سالیان اخیر، ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در منطقه در حوزه کنترل و مدیریت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن شناخته شده بود؛ برنامه های واکسیناسیون سراسری و منسجم، خصوصاً برای بیماری سرخک، دستاوردهای چشم گیری داشتند، تا جایی که این بیماری در خیلی از نقاط کشور به مرحله حذف نزدیک شده بود.
بااین حال، گزارش های اخیر از افزایش موارد ابتلاء به سرخک در بعضی استانهای جنوبی و مرزی ایران، زنگ هشداری را برای سیستم سلامت کشور به صدا درآورده است؛ کارشناسان بهداشتی، این موج جدید را پیامد مستقیم افزایش تردد اتباع بدون مجوز و مهاجرانی می دانند که از مرزهای شرقی وارد ایران می شوند و اغلب واکسینه نشده اند و ناقل سل و تب دنگی و مالاریا هستند.

سرخک چه کسانی را بیشتر تهدید می کند

سرخک، یکی از مسری ترین بیماریهای ویروسی شناخته شده، به آسانی بوسیله تماس مستقیم و حتی ذرات معلق در هوا منتقل می شود. این بیماری خصوصاً برای خردسالان زیر پنج سال، افراد دچار سوءتغذیه و آنهایی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، می تواند عوارض شدیدی مانند ذات الریه، التهاب مغز و حتی مرگ را به همراه بیاورد.
باوجوداین، واکسیناسیون بموقع و کامل با MMR واکسن می تواند مصونیتی بالاتر از ۹۷ درصد ایجاد کند؛ ایران هم سال هاست با پوشش بالای واکسیناسیون در برنامه ملی خود، قدمهای بلندی برای مهار این بیماری برداشته بود، اما حالا مواجهه با گروههای واکسینه نشده خارج از چرخه برنامه ریزی شده، این دستاوردها را با مخاطره روبه رو کرده است.
بررسی ها نشان میدهد جابه جایی گسترده مهاجران افغانستانی غیر قانونی در ماه های اخیر سبب شده ویروس سرخک در بعضی استانها جریان پیدا کند؛ تجربه ایران در مهار موفقیت آمیز سرخک در گذشته نشان میدهد که واکسیناسیون، کلید طلایی غلبه بر این بیماری است.
امروز هم باآنکه هجوم اتباع واکسینه نشده، آزمونی دشوار برای سیستم سلامت ایجاد کرده، اما پاسخ بموقع و جامع می تواند مانع از تبدیل این موج به یک بحران گسترده شود. این مساله نه فقط نیازمند تلاش مضاعف مراکز بهداشتی، بلکه همراهی رسانه ها و خود مردم است تا بار دیگر ایران بتواند گردونه شیوع سرخک را متوقف نماید.

هشدار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در پی افزایش موارد مشکوک و قطعی سرخک در استان


یحیی میرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از شروع سال قبل تابحال، ۳۷۲ نفر با علایم مشکوک به سرخک به مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستان های استان مراجعه نموده اند.
وی اضافه کرد: بعد از بررسی های لازم، ابتلای ۸۲ مورد بطور قطعی به سرخک تأیید شد.
به گفته میرزاده، در امتداد کنترل این بیماری، تیم های بهداشتی ۱۶۰۰ خانوار را مورد بررسی قرار داده اند و بالاتر از سه هزار و ۵۳۰ دوز واکسن سرخک به افراد در تماس با بیماران تزریق شده است.

فوت یک کودک بر اثر سرخک در هرمزگان

وی عنوان کرد: متاسفانه، در این بین یک مورد فوت هم گزارش شده است و یک کودک زیر سه ماه در شهرستان جاسک به سبب ابتلاء به بیماریهای تنفسی و گوارشی و همین طور سرخک، جان خودرا از دست داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به برنامه واکسیناسیون سرخک در استان که در سنین ۶ ماهگی، یک سالگی و ۱۸ ماهگی به انجام می رسد، اشاره کرد: متاسفانه، خیلی از بیماران دچار سرخک زیر سن واکسیناسیون (زیر ۶ ماه) بوده و هنوز واکسن دریافت نکرده بودند.

اکثر موارد ابتلاء به سرخک فاقد سابقه واکسن هستند


پژمان شاهرخی رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این زمینه اظهار داشت: در مجموع از سال قبل تا حالا ۸۲ مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان شناسایی شده که اکثراً بدون سابقه واکسن بودند. تنها مورد فوت شده، نوزاد سه ماهه ای از روستاهای جاسک بود که به سبب بیماری زمینه ای، جان خودرا از دست داد؛ درحالی که دو خواهر و برادر دیگر او بهبود یافتند.
وی بابیان این که سرخک یکی از بیماریهای بسیار مسری است، اظهار داشت: هر مورد مشکوک باید فوراً ردیابی و واکنش سریع صورت گیرد، بهمین منظور، در پی شناسایی یک مورد مشکوک، تیم های ما به ۵۰ خانه اطراف مراجعه کردند و با پرسش مستقیم و غیر مستقیم از ساکنان، ارتباط احتمالی با فرد مبتلا را بررسی کردند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، مجموعاً ۱۶ هزار خانوار در مناطق مختلف استان مورد بررسی قرار گرفت و در طول این مدت بالاتر از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن تزریق شد.
وی تاکید کرد: اقدامات ما از همان ابتدای گزارش موارد مشکوک شروع شد و درباب مرگ این کودک به ما گفته شده بود این مساله باید توسط کمیته کشوری اعلام گردد.
شاهرخی به نقش شهروندان خارجی و چالش واکسیناسیون اشاره نمود و یکی از چالش های مهم در کنترل سرخک، رفت وآمد شهروندان خارجی به استان عنوان شد.

برخی اتباع اعتقادی به واکسیناسیون ندارند

وی اظهار داشت: برخی اتباع خارجی اعتقادی به واکسیناسیون ندارند و این مساله سبب بروز موارد جدید در استان می شود و بازار قشم یکی از مناطقی بود که دستور واکسیناسیون سراسری در آن صادرشده است.
شاهرخی همین طور با اشاره به شرایط نگران کننده در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وضعیت آنجا وخیم تر است و این امر، تهدیدی برای استانهای همجوار ازجمله هرمزگان شمرده می شود.
وی اشاره کرد: از نظر جهانی هم سرخک هنوز ریشه کن نشده و حتی یک مورد هم می تواند طغیان تلقی شود.


منبع:

1404/02/05
11:40:32
5.0 / 5
106
تگهای خبر: بازار , بندرعباس , دریا , قشم
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب فاماکیش چیه؟
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها


famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش

راهنمای جامع شما در دنیای تجارت و گردشگری کیش ، کیش را با فاما کیش تجربه کنید