خودروی آب سوز چاره یا كلاهبرداری؟


خودروی آب سوز چاره یا كلاهبرداری؟ به گزارش فاما كیش مخترعین در دنیا سال هاست كه به دنبال اختراع چنین خودرویی هستند، خودرویی كه شیوه كاركردش هم ساده است؛ مولكول های هیدروژن آب را از اكسیژن جدا می كنید و بعد آنرا می سوزانید تا سوخت تولید شود.



نیو صدر: خودرو آب سوز، نام اختراع جدیدی است كه پس از طرح های ترافیك، ذوج وفرد و... ایران را از آلودگی هوا نجات بدهد؛ اختراعی رویایی كه طرفدارنش آنرا عامل نجات می دانند و به قول مخالفانش، كلاهبرداری بیش نیست.
گرانی بنزین و آلودگی شدید هوا در مناطق مختلف ایران، باردیگر تب بحث ها درباره خودرو های آب سوز را افزایش داده است، خودروهایی كه اگر مثل اسمش به جای بنزین، از آب انرژی بگیرد، دیگر كلید اصلی خیلی از بحران های زیست محیطی چه در ایران و چه در جهان پیدا شده است.
چند سال پیش بود كه فردی با ارسال نامه ای معصومه ابتكار، رئیس وقت سازمان حفاظت از محیط زیست از اختراع خودرویی اطلاع داد كه انرژی آن از آب تامین می شود، خودروهایی كه در دنیا به خودرو آب سوز معروف هستند.
مخترعین در دنیا سال هاست كه به دنبال اختراع چنین خودرویی هستند، خودرویی كه شیوه كاركردش هم ساده است؛ مولكول های هیدروژن آب را از اكسیژن جدا می كنید و بعد آنرا می سوزانید تا سوخت تولید شود.
حالا با گذشت چند سال از این ماجرا با گرانی بنزین، شركتی مدعی شده است كه رویای مخترعین در سرتاسر دنیا را اجرایی را واقعی كرده اند، می گویند با ثبت نام در این سایتشان و پرداخت هزینه ای چند میلیون تومانی خودروی شهروندان را آب سوز می كنند.
مخترع این سیستم به خبرگزاری تسنیم اظهار داشته بود: « فقط با نصب سامانه ای بر روی خودروی شخصی كه زمان نصب ان ۴۵ دقیقه طول می كشد و تهیه كردن قرص شیمیایی ساخته شده و استفاده در باك بنزین خودرو به همراه آب خودروی شما روشن شده و كار می كند. هزینه نصب سامانه در بازار با همكاری دولت ۶۰۰هزار تومان و بدون همكاری دولت ۲.۵ میلیون تومان هزینه می برد كه پس از نصب آن می توان با خرید قرص هایی با قیمت حداكثر ۱۰۰۰ تومان خودروی خویش را آب سوز كرد.»


خودروی آب سوز؛ خیال یا واقعیت؟
تا اینجا همه ی داستان قشنگ است؛ هر راننده چند میلیون تومان پرداخت می كند و دیگر نه هوای شهر را آلوده می كند و نه نیازی به پرداخت هزینه ی بنزین است.
اما داستان به این سادگی ها نیست و گره عظیمی در آن وجود دارد كه می تواند همه این رویا را به هم بزند؛ «انرژی جدایی هیدروژن از بنزین از كجا تامین می شود؟»
حسین رضا شهید زاده، مدیرعامل شركت كنترل كیفیت هوا، در این رابطه در گفت وگویی با خبرآنلاین اظهار داشت: «جدایی هیدروژن از آب خود احتیاج به انرژی زیادی دارد و در نتیجه این چرخه اصلا به صرفه نیست. این كار شدنی هست ولی شرایط خاص خودش را دارد و تلفات انرژی زیاد یكی از این شرایط است.»
از سویی استفاده از این نوع خودرو ها می توانند نتایج ترسناكی هم داشته باشد، هیدروژن عنصر قابل اشتعالی است و چون این عنصر به شكل گاز است به راحتی منفجر می شود.
همچنین به نظر می آید، داستان كاهش انتشار آلودگی هوا با سوزاندان آب هم چندان واقعی به نظر نرسد.
شهیدزاده می گوید: «در این خودرو ها هیدروژن از مصرف انرژی زیادی به دست می آید كه همین تامین انرژی میزان زیادی آلودگی تولید می كند. پس اگر به كل چرخه را نگاه نماییم عملا باز هم آلودگی زیادی به وجود می آید، البته محل تولید آلودگی از شهرها به نیروگاه ها تغییر می كند.»
سازمان محیط زیست هیچ مجوزی نداده است
از سوی دیگر به نظر می آید سازمان حفاظت از محیط زیست هم مانند چند سال پیش با این اختراع موافق نباشد و موضع آنها نسبت به چند سال پیش اصلا تغییری نكرده باشد.
بهزاد اشجعی، دبیر كمیته فنی صدور گواهی نامه زیست محیطی، در این رابطه به خبرآنلاین می گوید: «حقیقیت این است كه این مورد به لحاظ فنی امكان پذیر نیست و حداقل من كه تخصصم مكانیك است، قانع نشدم. این طرح خام بود و ما را راضی نكرد. اصلا هیچ جایی این ایده تست نشده است. به هر حال باید مدارك به ما عرضه شود و اینكار صرفا ادعای مخترعین است. اما هنوز مستنداتی كه عملكرد این سیستم را در كاهش آلودگی هوا اثبات كند، به سازمان محیط زیست ارائه نشده است.»


با وجود مخالفت سازمان محیط زیست، سایت ثبت نام برای آب سوز كردن خودرو ها به راه افتاده است.
به طور كلی برای اختراع و تولید یك خودرو احتیاج به دریافت مجوز از سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست وجود دارد، اما در رابطه بحث «آب سوز كردن خودروها» تكلیف قانون دریافت محوز اصلا مشخص نمی باشد.
دبیر كمیته فنی صدور گواهی نامه زیست محیطی، در این رابطه به خبرآنلاین می گوید: «باید ببینیم این سیستم از كجا مجوز گرفته است، راه اندازی چنین سایتی باید چهارچوب داشته باشد. این مورد چیز جدیدی است و باید درباره آن بحث شود. سازمان محیط ‍زیست باید چنین قدرتی داشته باشد كه در چنین مواقعی از آن مجوز دریافت شود.»

۴۷۲۳۷

1398/09/14
13:17:54
5.0 / 5
4564
تگهای خبر: آب , بازار , تخصص , خرید
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش