گزارش فاما كیش؛

مدارس تخریبی زخم كهنه هرمزگان


مدارس تخریبی زخم كهنه هرمزگان به گزارش فاما كیش ۲۲۰ مدرسه تخریبی در استان هرمزگان یك بحران است كه اگر مسؤلان استانی توجه جدی به آن نداشته باشند به یك فاجعه غیرقابل جبران تبدیل خواهد شد.


خبرگزاری مهر - گروه استان ها؛ باز هم انتشار فیلم گریه و وحشت دانش آموزان دبستان «پور ولی» روستای راونگ از توابع شهرستان میناب به واسطه فرو ریختن گچ سقف كلاس موجی از نگرانی را در بین مردم بخصوص اولیا دانش آموزانی كه در مدارس تخریبی درس می خوانند، ایجاد كرد. هر چند مدیركل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان فرو ریختن سقف كلاس دبستان «پور ولی» را تكذیب نمود اما این زخم كهنه تا محو مدارس تخریبی همچنان قلب پایتخت اقتصادی ایران را می آزارد.برخی مدارس شرق هرمزگان در وضعیت بحرانی هستندسید مصطفی ذوالقدر نماینده مردم میناب، رودان، جاسك، سیریك و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: مدرسه راونگ نخستین یا آخرین مدرسه نیست كه سقف آن گرفتار صدمه یا فروریزی می شود. متأسفانه در زهوكی و هشت بندی هم در سنوات قبل شاهد این اتفاق بودیم و از سال ۱۳۹۵ مسؤلان را متوجه خطر مدارس تخریبی كرده ام و در این خصوص پیگیری ها، دیدارها و مكاتبات با وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس كشور انجام پذیرفته است.
نماینده شرق استان هرمزگان در مجلس اضافه كرد: هر چند با مشاركت خیرین مدرسه ساز و همراهی دولت در این عرصه پروژه هایی به بهره برداری رسیده یا در حال اجراست، اما مدارس تخریبی شرق استان شرایط بحرانی دارند و جان هزاران دانش آموز هرمزگانی در این عرصه و حوزه های دیگر هرمزگان در خطر است. وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی مدارس باید شرق استان را به صورت ویژه ببینند. حجت الاسلام ذوالقدر حل بحران مدارس تخریبی شرق هرمزگان را ضروری دانست و اظهارداشت: وضعیت مدارس در میناب، رودان، جاسك، سیریك و بشاگرد از نظر ایمنی ساختمان و مجهز بودن به تجهیزات وضعیت خوبی ندارد؛ اغلب مدارس در حال فرو ریختن و ویرانی هستند و اگر به دنبال بهبود آن نباشیم، حوادث غیرمترقبه جبران ناپذیری در انتظار فرزندان محصل خواهد بود. بنابراین از وزیر آموزش و پرورش به جد می خواهم برای محو این مدارس از چرخه آموزش و پرورش استان خاصه شرق هرمزگان اقدام عاجلی معمول دارند. وی از حساسیت رسانه ها در انعكاس بحران مدارس تخریبی تشكر و قدردانی كرد و اظهار داشت: رسانه ها با انتشار وضعیت موجود و انعكاس دل نگرانی والدین و مسؤلان كمك كنند تا این زخم كهنه كه بر جسم آموزش و پرورش نشسته را بهبود ببخشیم.شهرداری منابع را گرفته ولی فضاهای آموزشی ایجاد نشده استسعید ناجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان در شورای آموزش و پرورش با اشاره به اینكه بایستی روش های مختلف برای بهبود فضای آموزشی از راه ماده ۱۸ شوراها در استان را مورد بررسی دوباره قرار دهیم، اظهار داشته بود: مشكل فضای آموزشی در شهر بندرعباس و استان هرمزگان به صورت جدی احساس می شود و ماده ۱۸ شوراهای آموزش و پرورش كه انبوه سازان را وادار می كند تا مطابق قانون در ساخت و سازهای بالای ۲۰۰ واحد، ساخت مدرسه و فضاهای آموزشی هم انجام دهند، مورد كم توجهی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینكه غفلت از ماده ۱۸ شوراها سبب شده است كه نتوان از این ظرفیت مناسب برای بهبود فضاهای آموزشی استان بهره كافی را برد، افزوده است: شهرداری بندرعباس در زمینه ساخت فضاهای آموزشی به آموزش و پرورش استان كمك دهد چونكه در سنوات گذشته بدون لحاظ فضای آموزشی برای پروژه های بزرگ راه اندازی مسكن، پروانه ساخت صادر گردیده است و شهرداری منابع را گرفته ولی فضاهای آموزشی ایجاد نشده است.۸۰ مدرسه غیر استاندارد در مینابفخرالدین هاشمی با تكذیب خبر فروریختن سقف یكی از كلاس های درس دبستان پور ولی روستای راونگ در میناب بیان داشت: بعد از انتشار خبر و ویدئو ریزش سقف در رسانه ها و فضای مجازی مبحث بلافاصله از راه آموزش و پرورش شهرستان واعزام كارشناسان فنی اداره كل مورد پیگیری قرار|گرفت. ماهم به همراه مدیركل آموزش و پرورش حضور یافتیم. لذاضمن تكذیب این خبر، به اطلاع می رساند تنها مهتابی یكی از كلاس ها به علت نصب ناصحیح سقوط كرده و ریزش گچ های سقف باعث دلهره دانش آموزان عزیز شده است. در واقع این آموزشگاه در ردیف مدارس تخریبی قرار دارد. در شهرستان میناب ۸۰ مدرسه غیر استاندارد داریم. در دوسال اخیر چهل پروژه آموزشی در میناب راه اندازی و تحویل آموزش و پرورش شده است و ۳۰ پروژه در چارچوب ۱۳۰ كلاس درس با اعتباری قریب به دویست میلیارد ریال با مشاركت خیرین و دولت در حال اجراست. طبیعتا لزوم دارد دولت و خیرین در جهت محو مدارس تخریبی، ما و آموزش و پرورش استان را یاری كنند. هاشمی با اشاره به شرایط فضای فیزیكی دبستان پور ولی راونگ میناب اظهار نمود: در مرحله اول انتقال دانش آموزان به فضای آموزشی دیگری كه با این واحد آموزشی تقریباً ۴۰۰ متر فاصله دارد، در دستور كار قرار گرفت و در گام بعد بحث تعمیرات و مقاوم سازی آن پیگیری می شود.
قبل از حادثه به فكر باشید / منتظر فروریختن سقف های مدارس دیگر نباشیدشاید دو دهه خشكسالی تنها منفعتش ماندگاری سقف های لرزان بود كه متولیان را آسوده خاطر از فرو ریختن آن كرده بود. اما مانند دبستان پور ولی راونگ در هرمزگان بیش ۲۲۰ مدرسه دیگر وجود دارد كه بنا به قول مدیركل سابق نوسازی مدارس هرمزگان از ۶۷۰و احد آموزشی غیر استاندارد، ۲۲۰ آموزشگاه به شدت تخریبی هستند. نوید احمدی كه در روز معارفه اش وعده آخر مدارس تخریبی را تا سال ۱۴۰۰ داد. در دوسال مدیریتش حتی نتوانست ۵۰ درصد مدارس تخریبی را محو كند تا این زخم كهنه همچنان بر پیكر آموزش و پرورش باقی بماند. استاندار هرمزگان هم با عرضه طرح مشاركت صنایع در امر مدرسه سازی بر عملیاتی كردن مسئولیت اجتماعی صنایع تاكید داشت. اما متأسفانه باوجود اینكه مقرر شده بود سازمان نوسازی مدارس با صنایع ۲۰۰و احد آموزشی استاندارد را جایگزین مدارس تخریبی كنند، اما این طرح هم به صورت كامل اجرایی نشده است و هنوز والدینی كه فرزندان شأن در مدارس تخریبی تحصیل می كنند، تصویر فروریختن سقف های فرسوده، كابوسی شده كه رهایشان نمی نماید. اگر مدرسه پور ولی ۴۴ سال قدمت دارد مدارسی در شهرستان میناب و شهرستانهای دیگر داریم كه از ۵۰ تا ۷۲ سال سن دارند آموزشگاه بنت الهدی صدر، شهید حقیری، حبیب ابن مظاهر، حضرت خدیجه كبری و...... ركورددار سن در میان مدارس تخریبی استان هستند. حذف مدارس تخریبی هرمزگان موضوعی است كه همه مسئولین، از نماینده ولی فقیه در استان تا نمایندگان مردم در مجلس، از مدیران عالی و متولی هرمزگان تا رسانه ها و افكار عمومی را خواستارند و از آن بعنوان یك بحران نام می برند. تأیید یا تكذیب تفاوتی ندارد، بالاخره اگر به صورت اورژانسی این مورد مورد توجه ویژه قرار نگیرد، باید منتظر فاجعه ای بود كه هیچگاه از خاطره ها محو نخواهد شد. پس تا حادثه ای رقم نخورده، باید مدبرانه، جهادگونه و ضربتی وارد عمل شد.

1398/10/17
16:48:36
5.0 / 5
4935
تگهای خبر: بندرعباس , پرورش , سازمان , طبیعت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش