دیدن دهکده ملی سازهای سنتی ایران را از دست ندهید
فاما کیش: کرمانشاه هرچند که خیلی ها کنگاور را با معبد آناهیتا می شناسند، اما جالب است بدانید در این شهرستان که دروازه ورود به کرمانشاه به حساب می آید، جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که یکی از آنها دهکده ملی سازهای سنتی یعنی روستای فش است.
آنگونه که محمدجواد عظیمی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان کنگاور می گوید: در روستای فش حدود ۱۰۰ کارگاه سازهای سنتی وجود دارد که بخش زیادی از آنها به کار ساخت و تولید سازهای تنبور، کمانچه، تنبک و سه تار مشغول هستند.
عظیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: این روستا طی سال های گذشته بعنوان دهکده ملی سازهای سنتی در ایران به ثبت ملی رسید.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان کنگاور اظهار داشت: علاوه بر این، روستای فش دارای جاذبه های طبیعی زیادی مانند یک سراب جوشان و پرآب است که معمولا گردشگران در روزهای مختلف سال برای تفریح به اطراف آن می روند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجاییکه این روستا، یک روستای توریست پذیر است، یک اقامتگاه بوم گردی هم در آن راه اندازی شده تا از گردشگران میزبانی کند.
عظیمی در ادامه با اشاره به اینکه کنگاور یکی از شهر های قدیمی و تاریخی ایران است، اظهار داشت: معبد آناهیتا که از بناهای تاریخی مهم کشور است، در دل شهر کنگاور واقع شده است.
وی خاطرنشان کرد: معبد آناهیتا دومین بنای سنگی در ایران است که طی سال های گذشته چند مرحله کاوش روی آن صورت گرفته، اما کماکان رازهای سربه مهر زیادی دارد.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان کنگاور تصریح کرد: یکی دیگر از محوطه های تاریخی مهم در این شهرستان، گودین تپه است که محوطه ای باستانی متعلق به حدود هشت هزار سال قبل است و در دنیای دیرینه شناسی امروز اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی از پل کوچه بعنوان یکی دیگر از آثار تاریخی این شهرستان نام برد و اظهار داشت: این اثر تاریخی یکی از آثار در ارتباط با دوره صفویان است که در روستایی به همین نام و روی رودخانه خرم رود واقع شده است.
عظیمی بااشاره به وجود چند حمام تاریخی در کنگاور، اضافه کرد: حمام توکل در ارتباط با دوره صفوی، حمام بزرگ و حمام میدان از دوره قاجار هم از دیگر جاذبه های تاریخی کنگاور به شمار می روند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: خانه تاریخی ساری اصلانی که طی سال های گذشته قسمتهایی از آن تخریب شده و هم تپه های تاریخی شلمران که محل تأمین سنگ های معبد آناهیتا بوده اند، آثار تاریخی دیگر در این شهرستان هستند.
رئیس میراث فرهنگی کنگاور از سراب دهلر، سراب کبوترلانه، سراب باباایوب، منطقه امروله و دالاخانی، امامزاده ابراهیم، امامزاده سیدجمال الدین فش، امامزاده باقر در گودین و... بعنوان دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان نام برد.
ایشان در ادامه با اشاره به اینکه کنگاور با جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی فراوان آماده میزبانی از مسافران نوروزی است، اظهار داشت: ظرفیت اسکان بیشتر از ۱۰۰ نفر در شبانه روز در این شهرستان برای ایام نوروز فراهم گشته است.
به قول این مسئول، در ورودی معبد آناهیتا هم ۲۰ غرفه صنایع دستی برای عرضه و فروش محصولات هنرمندان صنایع دستی این شهرستان برگزار شده است.
منبع: فاما كیش
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب