معاون وزیر آموزش و پرورش: موسسات آموزشی تاجران محصولات خود هستند


معاون وزیر آموزش و پرورش: موسسات آموزشی تاجران محصولات خود هستند فاما كیش: معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: درتلاش هستیم حتی یك دانش آموز هم به سبب فقر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از تحصیل باز نماند.



به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، دكتر رضوان حكیم زاده در نشستی خبری عنوان كرد: امكان دارد در كشور ایران حزب، به معنای واقعی كلمه وجود نداشته باشد؛ اما رسانه سبب می گردد ما مطالبات مردم و خانواده ها از آموزش و پرورش را دریافت نماییم. خدارا شاكریم كه طی دو سال قبل برنامه هایی كه در معاونت آموزش ابتدایی داشته ایم توسط رسانه به خوبی پوشش داده شده است و از این طریق بود كه خانواده ها از موضوعات مختلفی چون حذف مشق شب سنتی و دلایل راه اندازی اتاق بازی در مدارس اطلاع و آگاهی یافتند.





رضوان زادهعنوان كرد: برنامه هایی كه در این استان توسط مسئولان آموزش و پرورش پیگیری می گردد در ارتباط با بازماندگان از تحصیل، آموزش های فنی و حرفه ای و تقویت دسترسی دانش آموزان در مناطق محروم به آموزش بهتر برایمان بسیار پرارزش است، ما هم در تلاش هستیم علاوه بر انجام كارهایی برای تولید امكانات مدرسه و معلمان از كیفیت آموزشی هم غافل نمانیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان كرد: با تلاشی كه همكاران ما داشته اند دستاوردهای بسیار خوبی در استان هرمزگان به خصوص در دوره پیش دبستانی داریم. با عنایت به حمایت هایی كه دولت تدبیر و امید از مبحث پیش دبستانی داشته است؛ نرخ پوشش پیش دبستانی در كشور را از ۳۸ به بالای ۷۱ درصد رسانده ایم.

رضوان زاده افزود: بعضی از استان ها كه مناطق كمتر برخوردار و مناطق دو زبانه هستند بالای ۸۰ درصد و همینطور بالای ۹۰ درصد پوشش پیش دبستانی داریم و با عنایت به این كه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تحت عنوان توسعه عدالت آموزشی به تعمیم دوره پیش دبستانی در مناطق كمتر توسعه یافته و مناطق دوزبانه اشاره شده است، از نظر ما افزایش پوشش پیش دبستانی، رسیدن به پوشش ۱۰۰ درصدی در استانهای مرزی و استان های كمتر برخوردار و دوزبانه كلید رسیدن به عدالت آموزشی در معنای واقعی است. همینطور ما معتقدیم عدالت آموزشی صرفا به معنای دسترسی به آموزش نیست. معنای واقعی عدالت آموزشی برابر بودن فرصت های یادگیری است كه به كیفیت آموزشی باز می گردد.

وی اضافه كرد: این كارگاه با حضور همكارانی از سراسر كشور در حال برگزاری است. در ارتباط با مبحث پوشش تحصیلی در آموزش و پرورش ابتدایی كشور 98.13 درصد پوشش پیش دبستانی را داریم. یكی از دستاوردهای خوبمان این بوده است كه توانستیم نسبت دسترسی دختران و پسران را در دوره ابتدایی به هم نزدیك نماییم و امیدواریم نرخ ماندگاری و ادامه تحصیل در دوره متوسطه هم اتفاق بیوفتد و ما شاهد این باشیم كه هر ۱۰۰ دانش آمور ثبت نام شده پایه اول امكان ادامه تحصیل را داشته باشند.

حكیم زاده افزود: در كشور بیشتر از یك میلیون دانش آموز پیش دبستانی داریم كه این تعداد در مدارسی ثبت نام شده اند كه دارای مجوز از آموزش و پرورش هستند.



وی با بیان این كه در ارتباط با مشق شب چیزی بعنوان حذف تكلیف وجود ندارد، عنوان كرد: در حقیقت تغییر رویكرد از مشق شب سنتی به تكالیف مهارت محور را داشته ایم، به این صورت در كلاس هایی كه شرایط آن وجود دارد دانش آموزان به جای این كه رونویسی های بی فایده انجام دهند و چیزی از آن یاد نگیرند، روخوانی هایی داشته باشد و مهارت یادگیری را یاد نگیرد، این دانش آموزان در مدرسه و كلاس درس تكالیف درسی خویش را انجام می دهند و در ساعات یادگیری خارج از مدرسه تكالیف مهارت محور داشته باشند كه این تكالیف با انجام دادن فعالیت های مختلف و متنوع به تمرین مهارت های زندگی و تقویت مهارت های پایه خواندن و نوشتن و حساب كردن بپردازند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: رویه غلط سبب شده بودكه معلمان آموزش می دادند و یادگیری به عهده خانواده ها بود، نكته ای كه مهم می باشد این است كه چرا موسسات نگران این مورد هستند؟ در دوره ابتدایی ما موضوعی تحت عنوان كنكور نداریم، هرچند كه فعالیت های ضد تربیتی موسسات نوعی كنكور را به مدارس ابتدایی ما وارد كرده است اما بستر اصلی استفاده از كتاب های كمك آموزشی ما، مشق شب دانش آموزان بود به این شكل كه به مدرسه می رفتند و ناچارا زمان زیادی را برای تكلیف در هرشب چند صفحه از این كتاب ها را حل كنند، اختصاص می دادند، خانواده ها هم مجبور بودند كه هزینه های گزافی را بپردازند و دانش آموز ساعت های متوالی را برای حل این كتاب ها صرف كنند كه در نهایت سبب دلزدگی آنان می شد.

وی با بیان این كه در همین خصوص دو اقدام انجام گرفت، خاطرنشان كرد: حذف مشق شب سنتی و سپس ممنوعیت استفاده از كتاب های كمك آموزشی و برگزاری هرگونه آزمونی در مدارس صورت گرفته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهاركرد: داده های غلط، شایعات و نگرانی های بی جهت و جوسازی هایی كه به علت كم شدن سودجویی موسسات در جامعه منتشر می شوند، كه هیچ گونه پایه و اساس ندارد. ما موسسات را واجد صلاحیت تخصصی بعنوان متخصصین تعلیم و تربیت نمی دانیم و از آنها تنها بعنوان موسسات اقتصادی یاد می كنیم؛ در بهترین حالت آنها بیشتر از یك تاجر در ارتباط با محصولات خود نیستند.

وی افزود: در ارتباط با بازماندگان از تحصیل یك برنامه كشوری داریم تحت عنوان انسداد مبادی بی سوادی در چهار استان هدف كه بیشترین آمار بازمانده از تحصیل ( هرمزگان، سیستان و بلوچستان، كرمان و آذربایجان غربی) را دارا هستند. با عنایت به مسئولیت اخلاقی كه در وزارت خانه احساس می نماییم موانع و دلایل بازماندگی از تحصیل را شناسایی كرده ایم. موانع موجود (اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی) و با عنایت به همكاری وزارت آموزش و پرورش با وزارت تعاون، كار و رفاه پیگیری كرده و كارگروه مشتركی برای تقسیم كار كشوری به این علت كه از موازی كاری جلوگیری شود و همینطور در كوتاه ترین زمان ممكن دانش آموزان را شناسایی و وارد مدرسه نماییم، شكل گرفته است.



حكیم زاده عنوان كرد: شناسایی موانع و رفع آنها بر عهده وزارت تعاون است و پرورش این دانش آموزان برعهده وزارت آموزش است.

وی افزود: ۲۰۲ مدرسه در كشور وجود دارد كه دارای یك نفر دانش آموز و ۵۰۰ مدرسه ۲ الی ۳نفر دانش آموز دارند. درسال گذشته ۲۰۰۰دانش آموز جذب شده اند، ۱۱۰۰ دانش آموز در دوره ابتدایی و ۹۰۰ دانش آموز در دوره اول و دوم ابتدایی جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل در استان هرمزگان است. سال قبل 142 هزار بازمانده بوده است.

وی در انتها اظهار داشت: با عنایت به این كه اقدامات و برنامه ریزیهای خوبی در مورد افزایش امكانات انجام شده است، تعداد دانش آموزان در دوره ابتدایی از حدودا ۷ میلیون نفر به بیشتر از هشت میلیون نفر افزایش یافته است. همینطور با عنایت به این كه تراكم كلاس ها نباید از ۲۶ نفر تجاوز كند در بعضی مدارس بیشتر از ۲۶ نفر دانش آموز وجود دارد كه در كیفیت آموزش اثرگذار خواهد بود و به این علت در كل كشور ۳۳ هزارنفر كمبود نیرو وجود دارد.


1397/10/05
18:08:04
5.0 / 5
4884
تگهای خبر: پرورش , دریا , كیفیت , متخصص
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش