هر آنچه در مورد واکسن آنفلوآنزا باید بدانید


هر آنچه در مورد واکسن آنفلوآنزا باید بدانید به گزارش فاما کیش، هرمزگان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: خانواده ها می توانند با رفتن به کلینیک ها و مطب ها، نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند. البته برخی کلینیک ها هم امکان دارد واکسن آنفلوآنزا را داشته باشند اما به هر حال داروخانه ها، مراکز بسیار خوبی هستند که با اطمینان می توانند واکسن را تهیه کنند.



دکتر فاطمه نوروزیان در پاسخ به سوالی در خصوص این که چرا در دو سال گذشته، هر شخصی، هر علامت کوچکی همچون آبریزش بینی، عطسه، سرفه و.. داشت، پزشکان تاکید می کردند که حتما کرونا است و ما چیزی بعنوان ویروس سرماخوردگی و آنفلوانزا نداریم؟ و هم اکنون چه اتفاقی افتاده که صحبت از آنفلوآنزا و ویروس های دیگر می شود؟ اضافه کرد: ما در مدت دو سال و چند ماه، گذشته درگیر ویروس کرونا بودیم. خیلی از افراد جامعه، مبتلا به کرونا می شدند؛ به علت این که نسبت به کرونا ایمنی نداشتند و اما چرا آن زمان همزمان با کرونا آنفلوآنزا نبود یا خیلی کم بود؟ این آمار کم، به علت این بود که رعایت پروتکلهای بهداشتی، به علت وجود کرونا خیلی خوب صورت می گرفت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: انتقال کرونا خیلی سریع تر و راحتتر صورت می گیرد و سرعت انتقال آن از فردی به فرد دیگر، خیلی بیشتر از آنفلوانزا است و در این زمان به علت این که مردم از ماسک استفاده می کردند، دست های خویش را مرتب می شستند، فاصله اجتماعی را رعایت می کردند سبب می شد ویروس آنفلوانزا فرصت پیدا نکند که از فردی به فردی دیگر انتقال پیدا کند پس به صورت کلی میتوان گفت از آنفلوآنزا خیلی راحتتر می توانیم پیشگیری نماییم.

وی ضمن اشاره به نحوه انتشار ویروس آنفلوانزا خاطرنشان کرد: ویروس آنفلوآنزا به وسیله قطرات درشت تنفسی منتقل می شود و به این شکل نیست که در هوا منتشر باشد، بنابراین استفاده از ماسک از انتشار ویروس آنفلوآنزا جلوگیری می کند و ما در دو سال گذشته، مشکل آنفلوآنزا را به این شدت که حالا داریم، نداشتیم. بنابراین بود که اکثریت مردم با کرونا آلوده شده و به بیماری مبتلا می شدند و هم اکنون با عنایت به پوشش واکسیناسیون خیلی خوب انتشار ویروس کرونا کمتر شده است و از سویی به علت کاهش رعایت پروتکل ها، ویروس آنفلوآنزا فرصت پیدا کرده است که از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کند.

نوروزیان با اشاره به اینکه هنوز برای تزریق واکسن آنفلوآنزا فرصت وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما تقریبا همیشه در پاییز و زمستان دو پیک از آنفلوآنزا را داریم و تجربه می نماییم. به صورت کلی چهار نوع ویروس آنفلوانزا در جامعه در حین پاییز و زمستان و حتی در بهار امکان دارد که از فردی به فرد دیگر درحال گردش باشند بنابراین افرادی که تابحال واکسن تزریق نکرده اند حتی اگر بیماری را گرفته اند، احتمالا با یک نوع ویروس آلوده شده اند؛ پس هنوز سه نوع ویروس دیگر وجود دارد. بنابراین افراد دارای بیماری زمینه ای، خانم های آبستن و سالمندان که افراد بسیار پرخطر هستند درصورتیکه واکسن تزریق نکرده اند حتما واکسن را تهیه و تزریق کند.

وی در پاسخ به این سؤال که از چه سنی میتوان واکسن تزریق کرد، اظهار نمود: میتوان از سنین شش ماه به بالا این واکسن را تزریق کرد و هیچ محدودیتی وجود ندارد. سال جاری واکسن فلوگارد ایرانی با پلتفورم نوترکیب در دسترس عموم قرار دارد، سفارش شده که فعلا از تزریق آن به کودکان زیر ۱۸ سال و همینطور خانم های آبستن خودداری شود؛ اما سایر واکسن های آنفلوانزا با عنوان اینفلوواک هلندی و وکسی گریپ فرانسوی در داروخانه ها موجود است و به سادگی میتوان به کودکان شش ماه به بالا بخصوص کودکانی که بیماری زمینه ای و یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند و یا این که به مهدکودک می روند و احتمال در خطر بودن آنها وجود دارد، تزریق کرد.

این مقام مسئول افزود: به جز گروههای هدفی که وزارت بهداشت تعیین کرده به صورت مجانی برای این عزیزان واکسن تزریق می شود به جز خانم های آبستن پرخطر که توسط همکاران ما شناسایی و فراخوان می شوند و همینطور سالمندان ساکن در سرای سالمندان و بعضی از مشاغل، سایر افراد می توانند با رفتن به داروخانه ها که هم اکنون به کلیه داروخانه های سراسر استان واکسن آنفلوآنزا توزیع شده، رجوع و واکسن را دریافت نمایند.

دکتر نوروزیان در مورد سوال بعدی که پرسیده شده بود واکسن را از کجا میتوان تهیه کرد و کجا تزریق می شود، اظهار داشت: خانواده ها می توانند با رفتن به کلینیک ها و مطب ها، نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند. البته برخی کلینیک ها هم امکان دارد واکسن آنفلوآنزا را داشته باشند اما به هر حال داروخانه ها، مراکز بسیار خوبی هستند که با اطمینان می توانند واکسن را تهیه کنند. نکته بسیار مهم اینست که تا پیش از تزریق واکسن، حتما در دمای یخچال، یعنی حداکثر ۶ تا ۸ درجه سانتی گراد نگه داری شود. دقت نمایند که بیشتر از این دما نباشد و واکسن به هیچ عنوان نباید گرفتار یخ زدگی شود.

نوروزیان تصریح کرد: افرادی که واکسن کرونا را تزریق ننموده اند، حتما در اسرع وقت اقدام نمایند خانواده ها توجه داشته باشند کودکانی که به سن ۵ سال می رسند و مجوز تزریق واکسن کرونا را دارند، نسبت به تزریق واکسن آنان تعلل نکنند. چون درست است که بیماری آنفلوآنزا بیشتر از کرونا دیده می شود، اما کرونا همچنان وجود دارد و باید خودشان را در مقابل آن ایمن کنند و واکسن دُز یادآور کرونا هم فراموش نشود.

وی ضمن اشاره به چگونگی تزریق همزمان دو واکسن کرونا و آنفلوآنزا اظهار داشت: حداکثر فاصله تزریق بین این دو واکسن می تواند یک تا دو هفته باشد چون هر کدام از این واکسن ها امکان دارد یک سری عوارض جانبی همچون تب خفیف یا درد عضلانی ایجاد نماید و این فاصله مناسب می باشد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: در صورت امکان، پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمایند و بخصوص در فضاهای سربسته حتما از ماسک استقاده کنند که زدن ماسک می تواند از کلیه بیماری های تنفسی جلوگیری نماید و همینطور شستن و ضدعفونی کردن دست ها هم بسیار اهمیت دارد و یکی از نکات بسیار مهم برای شکسته شدن زنجیره انتقال بیماری دور کردن بیماران از سایر افراد است و در نتیجه قرنطینه ۵ تا ۷ روز برای بیماران لازم است.




1401/08/09
15:41:25
5.0 / 5
486
تگهای خبر: آب , دریا , مجوز , هرمزگان
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش