اقتصاد نوآورانه پیش نیاز جهانی شدن هرمزگان


اقتصاد نوآورانه پیش نیاز جهانی شدن هرمزگان فاما کیش: استان هرمزگان در مجاورت قدیمی ترین دریاها، گستره اش را پهن کرده است. این استان زیبا در وسعتی حدودا معادل 70.697 کیلومترمربع هرمزگان به جهت جایگاه تاریخی، مخازن تنوع و غنای فرهنگی و به جهت موقعیت راهبردی، بهترین گزینه برای ایفای نقش «میانجی اقتصادی بین ایران و جهان» است.



صبح ساحل نوشت: به تعبیری، ایران می تواند به میانجیگری هرمزگان جایگاه اقتصادی خودرا در جهان استیفا کند. البته، این مستلزم این است که در این راه، هرمزگان بتواند نقش خودش را به درستی ایفا نماید؛ اما هرمزگان با ثروت های بی شمار خود همچنان از فرصت های شغلی مناسب برای جوانان، رشد اقتصادی پایدار یا رونق اقتصادی مناسب برخوردار نیست برای مثال؛ جزیره قشم با گسترش زیرساخت های گردشگری، جذب گردشگرهای داخلی و خارجی را افزایش داده است؛ اما هنوز خیلی از جزایر کمتر شناخته شده مانند جزیره هنگام، به علت کمبود تبلیغات و زیرساخت های مناسب، نتوانسته اند سهم خودرا از بازار گردشگری به دست آورند. یا در مورد مناطق ویژه و آزاد اقتصادی هرمزگان که با داشتن قوانین و مقررات خاص اقتصادی، می توانند به جذب سرمایه گذاری های خارجی و داخلی کمک کنند؛ اما خیلی از این مناطق هنوز بطور کامل توسعه نیافته اند و نیاز به برنامه ریزی دقیق تر و حمایت های دولتی دارند. ایوب زارعی، در گفتگو با بامداد ساحل به زوایای موضوع جهانی شدن هرمزگان پرداخت. او معتقد می باشد که هرمزگان ابتدا از دو بعد مالی و حقوقی با موانع مختلفی روبرو است و در همین دو حوزه نیازمند نوآوری است که با برطرف شدن آنها می تواند یکی از نقش های موثر در منطقه باشد. خلاصه ای از گفتگو با ایوب زارعی، پژوهش گر توسعه پایدار و راهبر توسعه خلیج فارس را باهم می خوانیم. وی قبل تر در پست های مهمی چون شهردار بندر کنگ با رزومه ای قابل تامل بوده و اکنون نیز مشاور مدیرعامل منطقه آزاد قشم است.
شما مطالبی چون نوآوری حقوقی و مالی به عنوان پیش زمینه ای برای جهانی شدن هرمزگان را مطرح کردید. دلیل تاکید شما بر این مساله چیست؟

برای ایفای نقش به آن مهمی چون تسلط برجهان امروز که بسیار هوشمند و پویا است، ما به نوآوری حقوقی، قانون گذاری پیشرو و یافتن زیرساخت ها و راهکارهای نوآورانه مالی نیازمندیم؛ یعنی هرمزگان برای ایفای نقش تاریخی خودش (به عنوان میانجی اقتصادی ایران و جهان)، بالاتر از هر چیز نیازمند نوآوری حقوقی و نوآوری مالی است. نگاهی به تاریخ هرمزگان هم همین را به ما نشان می دهد، بطورمثال نقش تاریخی لارستان بزرگ به عنوان یک هاب مالی پیشرو به ما یادآوری می کند که بدون زیرساخت های پیشرو و به روز مالی، ظرفیتهای واقعی هرمزگان بالفعل نمی شوند. برعکس این هم زمانی که ظرفیت مالی لارستان بزرگ، به علت خطای راهبردی در قانون گذاری و وضع نظام مالیاتی در عصر پهلوی اول بدون در نظر گرفتن افق راهبردی رخ داد، ظرفیتهای مالی لارستان به سواحل جنوبی خلیج فارس منتقل شد و انتقال این ظرفیت مالی اثرات مخرب زیادی برای ما داشته است. حالا هم راه بازگرداندن ظرفیتهای هرمزگان از همان مسیر خواهد بود؛ یعنی احیای هاب مالی و وضع قوانین پیشرو. شاید اتکای صرف به قوانین فعلی، حتی در پیشروترین نسخه آن بطورمثال در مناطق آزاد هم دیگر به اندازه کافی به نیازهای ما پاسخگو نباشد.




پیشنهاد شما برای پیگیری جدی موانع مالی و حقوقی یا حتی نوآوری دراین زمینه چیست؟

پیشنهاد من این است که امروز ما نیازمند بازنگری جدی در قوانین مناطق آزاد و قبل تر از قوانین رویکردمان به مناطق آزاد هستیم. باید مناطق آزاد را به لابراتوار توسعه تبدیل نماییم. این نواحی بایستی جایی باشند که در آن بتوانیم نوآوری حقوقی و نوآوری مالی را در آنها تمرین نماییم. به این علت راه اندازی ظرفیتهای علمی و ساختن یک اجتماع از نخبگان حقوقی و نخبگان مالی در هرمزگان، یکی از اولین قدم ها برای شروع این مسیر است. نگاه به تاریخ جهان هم به ما یادآوری می کند که سرنوشت تاریخی ملت ها، بیش ازآنچه تصور می نماییم به نوآوری وابسته بوده و هست. هر ملتی که توانست دوراندیشی خودش را از مسیر نوآوری، به راهکار هایی پیشرو و قابل اجرا ترجمه کند، دیده ایم که برای قرن ها عواید تمدنی به وجود آورده است.


آیا ظرفیت جهانی شدن با شرایط فعلی هرمزگان وجود دارد؟

ماموریت تاریخی ما این است که بتوانیم این نقش تاریخی را در نسل خودمان ایفا نماییم. ما نباید فراموش نماییم که کارهای امروز ما، نسل ها بعد از ما، نتایج و عواید مثبت یا مفید خواهد داشت. به نظرم مهم می باشد، روی نقش تاریخی و اثرگذاری بلندمدت کاری که می نماییم مکث نماییم. من به عنوان کسی که سال ها کار اجرائی کرده ام، اثرات بلندمدت هر تصمیم کوچک و بزرگ خودم را دیده ام. نتیجه کار من به عنوان شهردار بندر تاریخی کنگ، کیلومترها فراتر از بندر کنگ، در سراسر ایران اثرگذاری داشت که برای من در آن زمان قابل تصور نبود. کاری که من در بندر کنگ انجام دادم، برای دوستانم در جای جای کشور پهناورمان محل بحث و گفت و گو و الهام بخش بود و همین، به من یادآوری می کند اثر کاری که می نماییم، خیلی فراتر از محل زندگی و مأموریتمان اثرگذاری خواهد داشت. به همین نسبت که دامنه جغرافیایی کارهای ما از محل زندگی و کارمان فراتر می رود، دامنه اثرگذاری آن نیز فراتر از محدوده تاریخی و زمان زندگی ما خواهد بود. برای همین است که اصرار دارم هر قدمی که برمی داریم باید بسیار دوراندیشانه و با مسئولیت پذیری صورت گیرد. حالا من در دهه جدید زندگی حرفه ای خودم این مسئله و این مسئولیت را روی دوش خودم حس می کنم و خودم را نه فقط به امروز و به هرمزگان، بلکه به نسل های بعد از خودم پاسخگو فرض می نمایم.



منبع:

1403/07/23
08:44:47
5.0 / 5
240
تگهای خبر: بازار , جزایر , جزیره قشم , خلیج فارس
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش